A legokosabb gyurma

2015-12-18 at 10:00

A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a mézeskalács és a bejgli. A karácsonyi sütés-főzés alkalmas idő arra, hogy az ember kikapcsolódjon, vagy éppen át tudja gondolni teendőit, például azt, hogy mivel lepje meg családtagjait, rokonait a szent ünnepen.

A kis gyerkőcöknek sosem könnyű kitalálni mi lenne a legmegfelelőbb ajándék. Az ő esetükben a hasznos ajándékokkal legfeljebb csak a szülőknek kedvezünk, viszont plüssjátékból és más társasjátékokból, babákból, kisautókból valószínűleg már felhalmozódott annyi, hogy szintén nem okozunk vele nagy meglepetést a kicsiknek.
A karácsonyi készülődés során, a mézeskalács és bejgli tésztájának gyúrása és formázása közben még ötletet is meríthetünk. A gyurmát ugyanis imádják a gyerekek, de a hagyományos, csak néhány színben elérhető, formázható anyag már nem új keletű a kicsik körében, viszont a gyurma újragondolt változata annál inkább!

A 21. század nagy újdonsága az intelligens gyurma, amely attól különleges, hogy számos tulajdonságot és állagot képes felvenni. Nyúlik, folyik, ha szeretnénk, pattan vagy törik. Sötétben világít, a hőre képes megváltoztatni a színét és mágnesezhető is.
Ennél a játéknál a kreativitásnak semmi sem szabhat határt. Ezzel a gyurmával gyakorlatilag bármilyen forma kialakítható és a különleges anyagnak köszönhetően kísérletezésre és szórakoztatásra egyaránt alkalmas.
Ha gyengéd mozdulatokkal nyúlunk hozzá, könnyedén nyújtható, mint a hagyományos gyurma. Ha golyót formázunk belőle, akár labdázhatunk is vele, mert ugyanúgy képes pattogni, mint egy kis gumilabda.
Erős ütés hatására úgy törik, mint az üveg, ha pedig két oldaláról ellentétes irányban húzzuk, szakad akár a papír. Kezünk melegének és a fénynek hatására kaméleonhoz hasonlóan képes a színváltoztatásra.

intelligens-gyurma

Rendkívül sokoldalú és kreatív játék kisgyermekeknek és kamaszoknak egyaránt. Titka a speciális anyagában rejlik, melyet amerikai felfedezőknek köszönhetünk. Egészségre teljesen ártalmatlan, nem tartalmaz káros anyagokat, a legkisebbeknek is bátran adható a játék, nem vált ki allergiás reakciókat. Az intelligens gyurma hosszútávon használható anélkül, hogy megkeményedne, vagy kiszáradna. Évek elteltével is puha és formázható marad. Használata során a hosszú szavatosság érdekében csak arra kell ügyelni, hogy ne legyen piszkos, óvjuk a sok portól és más szennyeződésektől.